OPEN BOERDERIJ DAGEN BIJ DEN DOLAARD

Vanaf heden houden we iedere derde zaterdag van de maand en dat het hele jaar door een open werknamiddag. Je bent dan welkom om alleen of samen met anderen langs te komen, het erf op te lopen en een handje toe te steken op onze ezelboerderij. De plek neemt dan de vorm aan van een doolhof (dool-haard) met een wirwar aan mogelijke activiteiten voor en ontmoetingen tussen jong & oud.

Met alle aanwezigen vormen we een hele namiddag lang een tijdelijke werkgemeenschap waarin niets moet en veel mag. In een open ambiance, waarbij niet het resultaat het belangrijkste is, maar wel wat er ondertussen kan gebeuren… Een ideale manier dus om onze werking van binnenuit te leren kennen en de filosofie van het dolen aan den lijve te ondervinden!

donkey farm

Iedere maand staat een bepaald werk op het terrein in de focus. Het staat je vrij om hierop aan te sluiten of om zelf iets te kiezen of een alternatief voor te stellen dat je aanspreekt. Focuswerk en andere mogelijkheden worden samen opgelijst op een krijtbord.

Voor we starten zitten we immers even samen om met elkaar kennis te maken, het werk te overlopen en te verdelen onder de aanwezigen. In de loop van de namiddag maken we een pauze voor taart, koffie/thee e.a.

Mogelijke werken: ezels borstelen, mest van weides halen, brandhout verzagen, afrasteringen herstellen, hagen, heggen & (fruit)bomen snoeien, nieuwe stal timmeren, winterbeek uitdiepen, in de serre en/of moestuin tuinieren …

Bezoek onze facebook-pagina voor het laatste nieuws i.v.m. de eerst volgende Open Boerderij Dag en voor korte beeldverslagen van meer recente activiteiten.

Vrije inloop; kinderen welkom indien vergezeld door een volwassene !

Open Boerderij Dagen 2017 (13:00 u – 17:30 u)

17 juni  ǀ  15 juli  ǀ  19 augustus ǀ  16 september  ǀ  21 oktober ǀ  18 november ǀ  16 december