TWEEDAAGSE TREKTOCHT met ezels

Wij bieden 3 formules aan: 2 en 3-daagse staptochten (ondertussen reeds ‘klassiekers’ in ons aanbod te noemen) en vanaf 2024 zijn ook 5-daagse staptochten mogelijk. Daarnaast kan je ons ook contacteren indien je langer dan 5 dagen wil gaan trekken met een ezel. Iedere vraag in deze context is bespreekbaar! Wij hebben ezels die ondertussen heel wat trek-ervaring hebben opgebouwd en heel wat situaties aankunnen.

Wat mag je je voorstellen bij een 2-daagse staptocht?

Een volledig uitgewerkte zwerftocht langs knooppunten, waarbij jullie bagage door de ezel(s) wordt gedragen. Voor jullie vertrekken, krijgen jullie alle nodige uitleg. Tent, slaapzakken, eten en reservekledij worden over het pakzadel verdeeld. En voor je het weet, gaan jullie aan het dolen …

Je brengt de dag door op het zachte ritme van deze ongelooflijk sterke onevenhoevigen die op heel diverse ondergrond grip weten te houden. Langzaam val je uit je gedachten de wijde wereld in. Je zintuigen gaan op den duur helemaal open staan. Je trekt als volleerde nomaden doorheen een uniek cultuurhistorisch landschap. Kinderen kunnen wanneer ze willen, uitrusten op de ezel(s). Je zintuigen staan open, in directe perceptie bij wat zich aandient.

Je overnacht onderweg in een tent op een unieke locatie (waar je vuur kan maken om je avondmaal klaar te maken), terwijl de ezels naast jullie over jullie waken. Deze tent breng je zelf mee, maar je kan bij ons ook een grote katoenen nomadentent huren die dan voor jou opgesteld wordt. Vraag er expliciet naar als je contact met ons opneemt.

Je kan zo nodig ook overnachten in een rustig gelegen groene b&b die wij voor je reserveren. Den Dolaard beschikt in de Getevallei over een uitgebreid netwerk van attractieve kampeer – en alternatieve verblijfsmogelijkheden, in een natuurlijke omgeving en/of op historische locatie.

Op vraag zorgen wij voor een uitgebreid ontbijt de ochtend van de tweede dag. Daarnaast bieden wij ook vegetarische lunchpakketten aan voor onderweg.

Bij het boeken ven een trektocht bezorgen wij je graag nogĀ extra informatie over verblijfsmogelijkheden voor en na je tocht, alsook een overzicht van wat je zelf aan gerief dient mee te nemen.

In de prijs begrepen: een mooi uitgegeven weerbestendige wandelkaart van de Getevallei; deze kaart bevat beknopte uitleg over bezienswaardigheden en het landschap onderweg. Onze begeleider helpt jullie op weg, zorgt voor een graasplaats voor de ezel(s) en biedt waar nodig ten allen tijde ondersteuning.

Ervaar zelf hoe ongenaakbaar en tijdloos zo’n trektocht kan zijn ! ! !

Ideaal om alleen te doen, met je partner, je zoon/dochter, kleinkind, je gezin, een goeie vriend, …

Voor en na ben je niet meer dezelfde … Solvitur ambulando … Het lost zich immers vanzelf op …

DENK NIET NA – BOEK NU AL EENĀ  VAKANTIE-TOCHT via mail !