Tekeningen

De deelnemers van de startdag op 5 mei kregen tijdens het stappen de volgende e-ducatieve oefening mee om de aandacht bij de zaak zelf te houden:

Teken na aankomst een kaart van de route die jullie met jullie groep hebben afgelegd. Duidt op deze kaart aan wat jullie onderweg is opgevallen of wat er op een bepaalde plaats is gebeurd.

Het gaat om een persoonlijke neerslag van de eigen ervaringen tijdens de tocht. De kaart hoeft dus niet overeen te stemmen met een echte kaart.

Sommige deelnemers schonken hun ontwerp van ‘landschapskaart’ aan Den Dolaard, waarvoor dank! Ziehier enkele persoonlijke weergaven van hoe vooral de kinderen onder de deelnemers zich hebben laten raken door de ezels en de gebeurtenissen onderweg. In die zin kunnen we spreken van reële ‘ezelwordingen’ door deze kinderen:

kaart_onbekend1_mona

kaart_onbekend2_route_koekoek

tekst_onbekend3_tijd_vergeten

kaart_onbekend4_cijfers_voorzijde

kaart_onbekend4_cijfers_achterzijde

kaart_onbekend5_mona

kaart_onbekend6_kleuter_elmo

kaart_onbekend7_kleuter

kaart_onbekend8_kleuter_staand

kaart_anais_mona

kaart_pauline_de_roeck_pedro

kaart_jef_de_roeck

kaart_maurice_de_roeck_pedro

kaart_mattijs_merckx_elmo

kaart_inez_merckx_elmo

Klik hier om enkele foto’s te bekijken van de startdag. Op de website van het Regionaal Landschap Zuid-Hageland kan je een beeldverslag vinden van de ganse Bijen-en Bloesemdag, waaronder ook nog een paar foto’s van de ezeltochten.