De Getevallei

Den Dolaard organiseert staptochten met ezels in de vallei van de Grote en de Kleine Gete, meer bepaald het gebied dat zich uitstrekt over de gemeentes Linter – Zoutleeuw – Geetbets. Dit gebied maakt deel uit van een riviervallei die wordt gekenmerkt door een ruige natuur. Het landschap bestaat hier vooral uit natte graslanden onder invloed van kalkrijke kwel, graslanden op hellingsgronden, brongebieden, oude loofbossen, hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, zoals holle wegen en poelen.

Geleidelijk aan zullen we hier bijkomende informatie publiceren over de vallei van de Gete, waarom dit gebied zo bijzonder is, langs welke verschillende natuurgebieden Den Dolaard haar wandelingen lopen etc.

Grote Gete

In oktober 2013 is o.l.v. het Regionaal Landschap Zuid-Hageland een intergemeentelijk project gestart dat het uitbouwen van een wandelknooppuntennetwerk doorheen de ganse vallei van de Grote Gete beoogt. Op die manier wordt het vanaf het najaar van 2015 mogelijk om meerdaagse wandelingen doorheen de vallei te maken. Den Dolaard werkt in 2014 mee aan het inventariseren van de buurt- en voetwegen op het grondgebied Zoutleeuw. In 2015 helpen we bij de inventarisatie van de trage wegen in Linter.