Hagelands Bloesemweekend 2015

Op zaterdag 25 april openen wij ons derde werkingsjaar met initiatie-ezelwandelingen tijdens de tweede editie van het Hagelands Bloesemweekend.Tussen 11.00 u en 17.00 u kan je aan de overkant van het Vinne, in het uitgestrekt gebied achter de Castelberg op de Pelsberg en de Keienberg met onze ezels komen wandelen. Start- en aankomstplaats is de hoogstamboomgaard tussen de Ossenweg en de Pijpstraat.

Banner_HBW

Je krijgt de kans om in kleine groep en onder begeleiding te midden van een open landschap van fruitbloesems anders te leren kijken naar de tegenstelling tussen mens en dier. Door gaandeweg de raakgebieden tussen jezelf & de ezel te verkennen, ervaar je dat het moeilijk is om een klare lijn te trekken tussen het menselijke en het dierlijke. Tijdens het wandelen over onverharde veldwegen wordt de zone opgezocht waar de beweging van wandelaar en ezel met elkaar samenvallen. In deze zone van nabijheid wordt een ongewone connectie en een onderlinge uitwisseling mogelijk die de grens tussen mens en dier tijdelijk opheft. Om de aandacht bij de weg te houden en om aanwezigheid in het landschap bewust te beleven, krijgt iedere groep een oriëntatiekaart mee van de omgeving zoals opgetekend door Ferraris in de 18de eeuw.

Praktisch:
Voorverkoop: 5 euro p.p.* / Ter plaatse: 8 euro (pannenkoek & drankje Bistro Vinne inbegrepen)
Uur: van 11 tot 17 uur.
De ezeltocht duurt één uur. OPGELET: maximum vier personen per groep.
Vertrekplaats: Bezoekerscentrum Het Vinne, Ossenwegstraat 70, Zoutleeuw.

* Inschrijving bij Toerisme Zoutleeuw (sonja.jacobs@zoutleeuw.be, 011-78.12.88). Te storten op BE18 7364 0341 3465 (Toerisme Hageland); met vermelding: activiteit, vertrekplaats, aantal personen (+aantal kinderen), contactgegevens.