Fameus Hagelands Fruitweekend te Zoutleeuw

Tijdens het verlengde weekend van 1 tot 4 mei aanstaande breekt voor Den Dolaard het nieuwe wandelseizoen aan. Wij hopen van harte om jou op 1 van de komende seizoensactiviteiten te mogen ontvangen! Raadpleeg regelmatig deze website voor nieuwe aankondigingen. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot je ons onderweg ergens tegen komt, maar mag je ons gerust zelf contacteren voor een wandeltocht langs weinig gekende voet- en aardwegen in de Getevallei. Begin mei starten we alvast ons tweede werkingsjaar door deelname aan de eerste editie van het Fameus Fruitweekend. Dit is een vierdaagse happening met allerlei activiteiten die de zinderende lentepracht in de fruitgaarden van Zuid-Hageland centraal stellen. Deze vierdaagse is het gevolg van een samenwerking tussen Toerisme Hageland, Toerisme Zoutleeuw en een aantal lokale partners, waaronder Den Dolaard.Fameus_Fruitweekend_websiteDDDe derde dag, zaterdag 3 mei, geeft jou en je gezin tussen 11.00 u en 17.00 u de kans om uitgebreid contact te maken met de bijzonder aard van een ezel. Tijdens een initiërende tocht van ongeveer 1 uur heb je de gelegenheid om de eigenaardigheden van je ezel en z’n diverse reacties (welke mee beïnvloed worden door de wijze van contactname en door wat er onderweg voorvalt) nauwgezet en aandachtig te observeren terwijl je samen met dit grote dier langzaam opgenomen wordt in de prachtige omgeving aan de overkant van het natuurdomein het Vinne. Na de wandeling kan je smullen van verse pannenkoeken aan de Bistro Het Vinne.

Plaats van afspraak is de ingang van het Vinne aan de parking waar een onthaaltent en enkele wegwijzers je zullen gidsen naar de vertrekplaats aan een hoogstamboomgaard verderop. Per wandelgroep worden maximaal vier personen toegelaten (kinderen inbegrepen). Er kan die dag niet op de ezels worden gezeten zodat het samen stappen met de ezel in het midden van de aandacht  blijft staan. Het stappen op het ritme van de ezel werkt immers vertragend en laat je stilstaan bij iets buiten jezelf.

Meer uitleg over de ganse vierdaagse vind je op hier. Vergeet niet je op voorhand in te schrijven bij Toerisme Hageland!